Pagerbti daugiausiai darbo vietų sukūrę darbdaviai

 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) kartu su Lietuvos darbo birža (LDB) jau antrus metus apdovanoja verslininkus, sukūrusius daugiausia naujų darbo vietų. Ministerijoje vykusiame renginyje darbdaviai buvo pagerbti keturiose nominacijose: už naujų darbo vietų sukūrimą didžiausio nedarbo teritorijose, už socialiai pažeidžiamų žmonių integraciją į darbo rinką, už jaunimo integraciją į darbo rinką ir už iniciatyvą pradėti bei plėtoti verslą.

„Verta atkreipti dėmesį, jog ši iniciatyva savo kelią pradėjo šaliai išgyvenant ekonominį nuosmukį. Todėl kiekvieno verslininko indėlis, skatinant užimtumą šalies darbo rinkoje ir kuriant naujas bei išlaikant esamas darbo vietas yra labai reikšmingas. Išties labai džiugu, kad tokių įmonių, kurios niekieno nepadedamos, savo jėgomis kuria naujas darbo vietas, yra ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir mažesniuose miesteliuose, iš įvairiausių šalies regionų“, - atkreipė dėmesį socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Ministro teigimu, tai tik patvirtina, kad norint kažką nuveikti, būtina norėti, nestokoti entuziazmo ir tikėti tuo, ką darai. Ne tik šiandien pagerbtos įmonės, bet ir daugelis kitų yra pavyzdžiai mums visiems, kaip net ir sunkmečio sąlygomis nesustojant galima eiti pirmyn.

Minėtose keturiose nominacijose buvo apdovanota po 3 daugiausiai darbo vietų sukūrusias bendroves. Atskirai buvo vertinamos didžiosios šalies bendrovės bei mažo ir vidutinio verslo įmonės. Šios įmonės per 2010 m. įdarbino nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų darbuotojų. Dauguma naujų darbo vietų sukurta be valstybės finansinės paramos.

Lietuvos darbo biržos direktorius Mindaugas Petras Balašaitis pabrėžė, kad per 2010 metus LDB intensyviai bendradarbiavo su 51 tūkst. darbdavių ir į darbą rinką sugrįžti padėjo 266 tūkst. darbo ieškančių žmonių.  

„Džiugina, kad šalyje, ypač aukščiausio nedarbo teritorijose, yra nemažai verslininkų, kurie steigia darbo vietas ir į jas įdarbina sunkiausiai į darbo rinką integruojamus žmones“, - tvirtino direktorius M.P. Balašaitis.

 

Verslininkai rūpinasi ir socialiai pažeidžiamais

„Pastebime, jog verslininkai vis aktyviau domisi socialiai pažeidžiamų žmonių integracija į darbo rinką. Specialiai domimasi kaip įdarbinti bedarbius, negalią turinčius žmones, taip pat ir sugrįžusius iš įkalinimo įstaigų. Tai rodo, kad verslininkai iš tiesų tampa socialiai atsakingi ir tie skambūs žodžiai – socialinė atsakomybė – nebėra naudojami vien įmonių įvaizdžiui gerinti“, – tvirtino LDB vadovas M.P. Balašaitis.

Vertinimo ir atrankos komisija įvertinto įmones, kurių veiklos sritys itin plačios. Tai ir skandinaviško stiliaus minkštų baldų, maisto produktų gamyba ir mažmeninė prekyba, logistika, nekilnojamo turto nuoma, tarptautinių pervežimų veikla, metalo apdirbimas, taip pat ir - norvegų tekstilės įmonė, sėkmingai gaminanti ir prekiaujanti aukštos kokybės vilnoniais trikotažiniais gaminiais, medienos apdirbimo įmonė. Tarp geriausių taip pat minimos ir bendrovės, kurių veikla - dviračių gamyba, statyba ir remonto darbai, drabužių siuvimas, mobiliųjų ir bevielių telekomunikacinių prietaisų projektavimas, gamyba ir instaliavimas, cemento gamyba, konditerijos gaminių gamyba.

 

Nuo bedarbio iki sėkmingo verslininko – tik vienas žingsnis

„Man asmeniškai labai malonu visuomenei pristatyti žmones, kurie, būdami bedarbiais pasiryžta kurti savo verslą, maža to – savo įmonėse įdarbina ir kitus bedarbius. Tokių verslo atveju kasmet vis daugėja“, - sakė ministras D. Jankauskas.

Pavyzdžiui, už iniciatyvą pradėti ir plėtoti verslą šiemet nugalėtoja pripažinta ir apdovanota Kaune gyvenanti Brigita Bingelytė. 2009 m. moteris buvo užregistruota teritorinėje darbo biržoje, o jau po metų - 2010 m. pradėjo savo verslą kaip individualios įmonės, kurios pagrindinė veikla – prekyba plastikiniais langais, žaliuzėmis, vandens filtrais – savininkė. Šiuo metu sėkmingai veikianti įmonė jau sukūrė savo internetinę svetainę bei aktyviai vykdo elektroninę prekybą. Per praėjusius metus, vos tapusi verslo savininke, B. Bingelytė jau įdarbino 6 bedarbius (įdarbinta be valstybės finansinės paramos).

Verslininkė B. Bingelytė bei 20 kitų daugiausiai darbo vietų 2010 metais sukūrusių bendrovių buvo pagerbti SADM vykusiuose apdovanojimuose.

Apdovanotųjų įmonių sąrašą galite rasti čia.

 

SADM Ryšių su visuomene skyrius, tel. (8 5) 266 4258.

 


Grįžti atgal